top of page

Kokteyl'de Neden Lime ?

Misket Limonu

Şu zamana kadar iç kokteyl en iyi kokteyllerden düşünün, peki olanlar sırrı ne? Tesisleri kireç suyu. Kireç, sadece garnitür ya da rim olarak kullanılan bir şey değil. Kireç olmadan, en popüler ve klasik dışında kokteyller umulan rağbeti görmezler (kireç suyu margarita, mojito ve gimletin anahtarıdır.) Kireç, kokteylin keyfini dengelerken alkolün damağınızdaki vurgusunu

19. Yüzyılda Skorbüt'ü (İngiliz limanı kireç olarak almaya başlamışlar, İngiliz İngiliz denizcilere “Limey” lakabı takılmış.

Sadece sahip olduğunuz en iyi kokteyllerden bazılarını düşünün - birçoğunun derin, parlak bir lezzet katan ekşi bir yumruk var. Bayım? Menüsünde limon suyu - sadece camın kenarında bir garnitür değil. Kireç olmadan, en popüler ve klasik kokteyllerden mutlaka düz düşer (kireç suyu margarita, Mojito ve gimlet için anahtardır). Bir içeceği dengelemeye ve alkolün etkili küçümsemeye yardımcı olur, bu da bazı nihayetinde daha fazla iç faktörlerden gelir!


19. yüzyılda iskorbütlenmeyi önlemek için, İngiliz denizcilere limon gibi günlük bir narenciye ödeneği verildi ve daha sonra kireç haline getirildi. İngiliz denizci nedeniyle kireç kullanmaları nedeniyle “Limey” lakabını aldı.





30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page